Zwangerschapsreflexologie

Al is zwangerschap geen ziekte, toch kunnen er tijdens de zwangerschap hinderlijke klachten ontstaan. Veel van deze klachten kunnen zonder enig bezwaar met een speciaal op zwangerschap gerichte reflexzonemassage behandeld worden. Het is een aangename, milde niet-toxische behandelmethode die tevens voor een goede doorbloeding van het gehele lichaam zorgt en een heerlijke ontspanning met zich mee kan brengen, waar niet alleen de moeder maar ook het kind baat bij heeft.

Door ervaring is gebleken dat reflexzonetherapie tijdens de hele zwangerschapsperiode veel goed kan doen. Bij een risico zwangerschap ligt de beslissing voor een behandeling bij een arts of verloskundige.

Je kunt deze speciale reflexzonetherapie al toepassen, voordat je zwanger bent of wanneer een zwangerschap wat langer op zich laat wachten, ook de man behandelen met reflexzone massage kan in dit geval heel positief zijn.

Tijdens de zwangerschap ontstane klachten zoals: aanhoudende misselijkheid, beginnende hoge bloeddruk, aanhoudende verkoudheid, spataderen en aambeien, vocht vasthouden, rug- heup- lies- en bekkenklachten (instabiliteit), zwangerschapsdiabetes en steeds terugkerende blaasontsteking kunnen heel goed met deze speciale reflexzonemassage behandeld worden. Ook keren van de baby bij dwars of stuitligging behoort tot de mogelijkheden!

Ook tijdens de bevalling kan men baat hebben bij een speciale reflexzonebehandeling. Denk hierbij aan het wegvallen van weeënactiviteit of als de vliezen gebroken zijn maar de weeën niet op gang komen.
Na de geboorte van de baby kan de algemene reflexzonemassage ervoor zorgen dat het fysieke lichaam sneller hersteld. Ook kan het helpen bij een postnatale depressie, of ter voorkoming daarvan, wanneer de vrouw deze ervaring heeft gehad bij een vorige zwangerschap.

Powered by Mr G.