Moxa therapie

Bij Moxa therapie wordt er gewerkt met bijvoetkruid. Deze kruid heeft een verwarmende werking en kan op verschillende manieren worden toegepast tijdens een massage. Zo kan het direct op de huid worden gebruikt, of boven de huid of in combinatie met acupunctuurnaalden. De wijze van gebruik wordt bepaald aan de hand van het soort klacht die u heeft. U bent van harte welkom voor een massage met bijvoetkruid.

moxa therapie

Toepassingen van Moxa therapie

Een massage met bijvoetkruid wordt toegepast bij diverse soorten klachten. Denk bijvoorbeeld aan ernstige vermoeidheid, blessures (verstuikingen, kneuzingen etc) en gewrichtspijn. Bij deze klachten kan moxa een gunstige invloed hebben, waardoor de klacht sneller verholpen is. Daarnaast helpt moxa therapie bij stuitliggingen. Als u zwanger bent, heeft u kans dat uw kindje niet op tijd draait in de goede ligging voor de bevalling. In sommige gevallen probeert de verloskundige of gynaecoloog het kindje te draaien in de buik, wat erg onaangenaam en belastend kan zijn voor de moeder. Therapie met moxa is een veilige en eenvoudige manier om het draaien te ondersteunen. Aangeraden wordt om met de behandeling te starten rond de 33e/34e week van de zwangerschap. U voert de behandeling zelf uit of laat deze uitvoeren door uw partner. De behandeling begint altijd eerst met een intakegesprek en een eerste behandeling met uitgebreide instructies, hierna gaat u zelf aan de slag.

 

Meer informatie?

Wilt u meer weten over moxa therapie en of deze therapie iets voor u kan betekenen? Neem dan contact met mij op. Ik vertel u er graag meer over. U kunt mij bellen of mailen.

Contact

Powered by Mr G.