Reflexzonetherapie

ZorggeschilFAGTRBCZQuasir

Uw voeten zijn een belangrijk onderdeel van uw lichaam. Ze vormen namelijk een afspiegeling van uw lichaam. Op deze theorie is de reflexzonetherapie gebaseerd, een behandeling waarbij uw voeten centraal staan. Tijdens de behandeling kijk ik naar uw klachten en welke reflexzones daarmee in verbinding staan. Door deze reflexzones te masseren, worden deze gestimuleerd en verdwijnen de klachten.

 reflexzonetherapie

 

De positieve effecten van de therapie

Reflexzonetherapie komt oorspronkelijk uit China en India en bestaat al ontzettend lang. Uw voeten bevatten zogeheten reflexzones, die corresponderen met bepaalde lichaamsdelen. Zo staat de binnenranden van de voeten in contact met de wervelkolom, de tenen met het hoofd en de hielen/hakken met het onderlichaam. Bij klachten worden de zones behandeld die in contact staan met de desbetreffende klacht, zo wordt het zelfherstellend vermogen van uw lichaam aangewakkerd, waardoor de klachten verdwijnen. De therapie is zinvol bij tal van klachten. Denk bijvoorbeeld aan: vermoeidheid, hoofdpijn, gewrichtspijn, maag- en darmproblemen, hart- en vaatproblemen, depressiviteit en nog veel meer. De behandeling heeft een gunstig effect op heel uw lichaam, waardoor deze weer in balans komt. Reflexzonetherapie heeft onder andere de volgende positieve effecten:

  • Het is ontspannend; stress en spanning verdwijnen
  • De pijn neemt af
  • De bloedsomloop verbetert
  • De blokkades in het zenuwstelsel worden opgeheven
  • De spanning in de spieren verbetert
  • De spieren in handen en voeten ontspannen
  • Het immuunsysteem verbetert

Maak een afspraak

Ervaart u klachten waar u graag vanaf wilt? Denk dan eens aan reflexzonetherapie! Maak nu een afspraak, samen zorgen we ervoor dat u sneller van uw klachten af bent. U kunt mij bellen of mailen. Hopelijk tot snel!

Contact

Powered by Mr G.